23.08.2023
Vero Anttheia Teodoru
Erau fericiți. După ani de încercări eșuate miracolul s-a produs. Aveau ce și-au dorit. Învățau să fie părinți, dar lecțiile lor erau diferite. S-au îngrijorat, au alergat la medici. Peste tot auzeau același diagnostic. Primul -mama- l-a rostit la patru ani, după multe ședințe de terapie. Apoi a zâmbit bătând din palme. Atât. Dar așa mult a contat pentru ei. Cu fiecare cuvânt nou părea că accesează un tărâm pe care nu ar vrea să-l străbată. Un copil străin de această lume. Copilul lor perfect.

Lucian Domșa
Trăiesc în lumea ce-și măsoară valoarea în like-uri și inimioare. Cum să pierd vremea să ies la cafea cu amicii? Ori să merg la teatru sau la concert? Nici să mai pun mâna pe o carte nu mai am timp, din cauza nenorocitului ăsta de Facebook. M-am înscris în grupuri în care postez poezioare și le scriu mesaje pe Messenger femeilor ce-mi dau inimioare. Cele mai multe-s măritate și-mi scriu c-au un iubit virtual cu care-și împărtășesc fanteziile romantice și erotice, ascunse în baie, după ce adoarme bruta de bărbat.

Ruxandra Donose
Mi-ar plăcea să nu existe ceas. Ziua să nu aibă ore, doar adâncimi și culori diferite. Noaptea să fie doar liniște. Sau dansuri, cânturi și ritualuri spre găsirea de sine. Mi-ar plăcea să știu exact cât e lumea de mare, ceea ce pot afla doar vizitându-i fiecare cotlon. Mi-ar plăcea să pot purta toate culorile curcubeului, să fiu zână și pirat, să fac dreptate in lume. Să fiu pe o insulă verde azurie, deja simt ghirlande de flori la gât. Ceasul sună. Las pixul pe birou și mă duc să iau copiii de la școală.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus