24.08.2023
Arthur Ianoși
Își privea oja sărită de pe unghii și mâinile uscate de la săpunul de casă. Aproape 14 ani petrecuți în camera asta, cu pereții plini de calendare din anii anteriori și un tavan unde straturile de var, jupuite, lăsau să se vadă crăpăturile făcute de vibrația șinelor. Dacă ar fi adunat toate minutele trenurilor întârziate și le-ar fi amestecat cu visele din copilărie probabil alta ar fi fost viața ei. Nu e timpul pierdut, își zise, chiar dacă îi întârziase două săptămâni. Stimați călători, acceleratul din direcția Tecuci.

Andrei Alex Mitică
După un timp și-au dat seama că viziunile lor despre viață erau total opuse. Ea credea că valorile lui erau imorale și depravate, iar el credea că principiile ei erau copilărești și răsfățate. Aceste lucruri au început să creeze un zid de gheață în prietenia celor doi. Cu toate că regreta și-l irita starea de conflict, ego-ul nu-l lăsa să dea înapoi. Asta până într-o noapte când i-a scris un mesaj: cu toate că părerile noastre sunt împărțite, să știi că țin la tine și nu-ți vreau decât tot binele din lume.

Monica Steta
Déjà vu. Fiu-meu, de mână cu vecina, la poartă. El plânge, ea e panicată maxim. Acu vreo 4 ani, la fel. Ținuseră chef pentru copii în curte. Distracție mare, muzică, face painting. Clasic. Mai puțin clasic când mi l-a adus acasă, plin de sânge pe un picior pentru că Flo, o corcitură de ciobănesc, scăpase din curtea unde îl țineau închis. Și-l compostase. Taman pe-al meu. În două locuri. Las vechea imagine și încerc să nu arăt speriată. Ce s-a întâmplat? Mami, uite. Și îmi arată piciorul. Flo mi-a făcut remușcări.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus