25.08.2023
Mădălina Mogoș
Ieri i-am zis că mă las de fumat. Astăzi m-a prins lângă fereastră, numărând picăturile pe geam și trăgând cu nesaț fum după fum. Ieri i-am promis că astăzi va fi o nouă viață. Astăzi eu îi vorbesc, ea nu mă ascultă. Dau cu pumnul în geam rememorând nopțile în care ne promiteam zile fără să pronunțăm cuvântul mâine. O doamnă îmbrăcată în alb se apropie și constat contrastul cu negrul din mine. Mâine puteți ridica cadavrul, mă anunță fără vreo emoție pe chip. O întreb dacă mâine e ceva ce chiar există.

Mirela A. Nica
Îmi pare rău că te-am mușcat de fălcuțe. Cred că tot eu ți-am rupt și un fir din mustață. Nu e chiar în totalitate vina mea. Ești mușcabil și tu știi asta, Urâtule. Nu am mai folosit acest apelativ până la tine și nici nu mi s-a mai întâmplat să cred cu toată ființa în opusul lui. Dar sunt 40 de grade afară, e caniculă. Și ce dacă, tu crezi că mi-ar șade bine cu un guler de blană în jurul gâtului. Nu îți înfige ghearele și nu mă pupa. Ah, voiai doar să verifici ce-am mâncat. Cel mai șantajist emoțional motan.

Ada Cocoș
Se simțea încolțită. Cuvintele se spânzuraseră tăcut în nodul din gât. O sufocau. Își drese vocea de câteva ori, apoi amețeala o cuprinse liniștitor. Se lăsă pentru câteva clipe în voia ei, dar cicatricea care-i traversa pieptul de la claviculă până sub coaste începu să pulseze violent. Îi vedea pe cei din jur vorbind, dar în minte nu-i răsuna decât urletul metalului care se strânsese peste ea, ca o cușcă în care era încă prizonieră. În mașina din față, niciun supraviețuitor. Bună, sunt Carmen și sunt alcoolică.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus