27.08.2023
George Dometi
El se preface că citește o carte, dar paginile nu se mișcă, se umezesc. Ea iese să ia o gură de aer, dar sfârșește prin a se culca cu un tip întâlnit într-un hotel de pe strada gării. La micul dejun se revăd. El molfăie o pâine cu marmeladă, înghite cu noduri, ea soarbe dintr-o ceașcă cu lacrimi. După ce termină de mâncat se duc la spital să-și ia fetița moartă. Trebuie îngropată. A murit cu două nopți înainte. Meningită. Dumnezeu va trebui să dea socoteală pentru zbieretele copilului lor iubit.

Paul Dârvariu
Grăsunica mea iubită. Atât i-am spus și a luat foc. M-a dat la o parte, și-a înșfăcat sutienul și chiloții din așternut și s-a încuiat în baie. Geaba i-am spus că de fapt îmi plac fetele plinuțe, că o iubesc până la cer și-napoi și că am intenții serioase cu ea, n-am avut nici o șansă. Mare bou am fost. A ieșit din baie îmbrăcată, bombănind: Să i-o bagi Angelinei, că ea nu-i grasă. Cu mine ai terminat-o. Băi, care o știți pe Angelina, aia? Poate îmi faceți lipeala cu ea. Dau un whiskey la halbă.

Titela Durnea
Zi de zi soare răsare. Se cațără pe cer, dă viață sau mistuie, apoi se prăvale-n negură. Zi de zi nea Timofte se scoală, își târăște grijile pe banca din fața bojdeucii, frământă palmele. Trage-n piept aer curat și scuipă gând înnegrit, de i s-a spăla sufletu. Ochii țintesc ulița, încremeniți. Zi de zi, de douăjde ani. De când mâna afurisită nu l-a ascultat. S-a cocoțat la cer și s-a pogorât de-acolo precum fulgeru lui Ilie, turtind inima Savetei. De-ar privi în sus, măcar o dat, ar vedea-o.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus