28.08.2023
Gabriela Rus
De data asta nu le-a luat viața repede, prin puhoaie care să umfle pământul. La început ei chiar s-au bucurat de ploaia mătăsoasă care curăța aerul îmbâcsit. Plantele păreau și ele fericite. Dar zi după zi, ca o pânză fină, umezeala intra în fiecare por. Pereții caselor s-au înverzit de mucegai. Mașinile au ruginit. Șoselele s-au umplut de mătasea broaștei. Metamorfoza a avut loc atât de lent, încât pe cei care au observat că până și pielea lor prinsese o tentă verzuie nimeni nu i-a mai băgat în seamă.

Silvia Ștefan
Lucram câmpul, cot la cot cu bărbatul meu. Niciodată n-am scâncit, am ținut pasul cu el pentru că-s o femeie de care ți-i haznă. Transpirat, cu mânecile suflecate și cu oftatul ăla de la mijlocul brazdei, mi se părea cel mai minunat bărbat din lume. Mociofolitul meu, era tot praf, până-n ochi. M-am oprit, am lăsat sapa jos și-am adus plăcintă și apă. Hai să luăm o îmbucătură, mai prindem putere. Am șezut amândoi pe movilița verde. Vine ploaia, îmi spune zâmbind. Ne-am întors uzi, mână-n mână, cu sapele pe umeri.

Magdalena Daminescu
În fiecare seară ieșea să verifice porțile să fie bine ferecate, să nu fi apărut vreo spărtură în gard. Aseară ploua mărunt, a ieșit în prag, l-a oprit un gând, a renunțat. Dimineață lumea vorbea, că pe baciul Ion din deal l-a sfâșiat ursul, că a stat de pază toată noaptea, dar ploaia l-a toropit spre dimineață și nici câinii nu l-au mirosit. Oare unde o fi dispărut câinele ăla? Nu l-a mai auzit lătrând de azi noapte. Frica l-a urnit din loc. L-a găsit în deal, plin de sânge, acoperit de gardul căzut la pământ.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus