04.09.2023
Caterina Tudorache
Dâgâdâm dăgâdâm. Așa face tramvaiul. Uite mami, alt tramvai. De ce e așa multă lume în ăla și aici nu? Mama, absentă, se uita pe geam. Dădu din cap. Da. Mami, tramvaiul este din fier și merge cu electricitate. Tati a zis că la anul învăț să citesc. Și atunci voi afla tot. Ieri mi-a zis să nu îți zic că o pupa pe prietena ta cât ai fost la baie. I-a zis că o iubește. Tati ne iubește și pe noi? Mama, absentă, se uita pe geam. Dădu din cap. Da. Ce bine. Mami, o să mă fac șofer și o să te duc acasă. Nu coborâm aici?

Arthur Ianoși
Mi s-a strepezit sufletul de la cât de acru am devenit. Dacă aș sta să-mi număr ghinionul, probabil nu m-aș mai mișca din fotoliul ăsta. Oricum nu o fac. Am nervi cât 12. Ieri am primit un mesaj ciudat că mi-a fost îngerul arestat. Și asta nu-i tot. Cineva mi-a lăsat un geamantan la ușă. Habar n-am ce e în el. Mi-e frică să-l deschid. Plus un vis nebun azi-noapte. 6 milioane de diavoli, conduși de un cavaler negru, turnau cenușă deasupra orașului. Mă strânge cămașa. McMurphy, e timpul pastilelor.

Gabriela Rus
Într-o zi nu am mai putut suporta frustrarea, clocoteam de ură și neputință. Sosise momentul răfuielii. După primul pumn am fost șocată. Cum să lovești o doamnă în felul ăsta? Dar m-am recules rapid, ce plm, să vezi că încă mai am ce trebuie să ți-o trag de nu te aduni. Și bang, cu furie, direct în nas. Cu un crac s-a sfărâmat și sângele îmi curgea șuvoaie peste pumnul încleștat. O durere acută m-a curentat până în tălpi. M-am schimonosit de durere. Am ridicat privirea. Chipul din oglindă încă rânjea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus