05.09.2023
Fabiola Stoi
De la furtuna de azi-noapte se pierduse semnalul de la releu. Și era ora de Dallas. Prin geamul deschis de la camera mare, se auzea buna: iar are purici, mai mișcă puțin, acu-i bine, las-o, offf, iar s-o dus, bat-o s-o bată. Rămâi acolo, mă ficior, că nu țîne mult. Acu-i oglindă, nu mai mișca, iacătă-l pe jereu'. Băiatul, ca un străjer pe acoperiș, cu mâna pe antenă, începu să iscodească cu privirea prin casele vecine. Își lua partea lui de filme tari, ca alea de care râdea cu Lică seara la florifetefilmesaubăieți.

Ana Maria Dobre-Nir
Avea ochii încercănați când a intrat. Pastorul, cum îi spuneau toți, l-a luat din scurt. Ce-ai făcut, mă? Nu ți-am zis să te odihnești pentru treaba asta. Normal că nu se odihnise. Abia de reușise să doarmă vreo oră. Își închipuise atât de multe, cum avea să fie prins, chiar și omorât. Până la urmă, trebuia doar să instaleze dispozitivul în camera ăluia de hotel, nimic mai mult. I-a salutat rece pe ceilalți, încercând să pară mai puternic decât era. Știa că, daca-i vor mirosi frica, putea deveni o verigă slabă.

Miruna Marin
Vodca ta e Netflixul meu. Uneori îl deghizez în documentare, cum deghizai tu tăria în cutii de lapte. Petrec ziua pe scaun, lucrând, iar seara pe canapea. Next episode. Copil cuminte, copil de nota 10. Tu stăteai lungit în pat, privind printr-o carte. Mai bine de mine, că duc acest surogat de viață, sau de tine, c-ai dat-o deoparte cu totul, îmbrățișându-ți depresia, și luând-o în pat ca pe-o amantă? Când ecranul se întunecă și gândul la fel, mă întreb, pe repeat: ești tu umbra mea, sau eu a ta, tată?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus