06.09.2023
Florentina Enache
Fii atent: tu ești bun la scris, eu cunosc oamenii potriviți care n-au nici chef, nici timp să învețe. Eu aduc clienți, tu le scrii referate, lucrări, teze, tot. La început, marfa trebuie să fie de soi până te știe lumea, după aia externalizăm treaba la studenți și o ținem pe mediocritate. În zece ani suntem toți aranjați, și noi și clienții. Hai că nu inventăm noi apa caldă; am văzut rețeta asta la un prof de chimie care fabrica droguri. De nota zece serialul ăla. Pe IMDB, nu după standardele antiplagiat de la noi.

Marian Benone Mihai
Reclame-n sus și-n jos, discuții la tot pasul, cum că cică-i cel mai bun film, de la Matrix încoace, că are nota 10 pe IMDb. Îmi umplu bolul cu floricele de porumb, desfac o bere, îmi aprind o țigară și mă așez comod pe canapea. Văzusem Matrix, dar nu prea, mă plictisea. Deschid televizorul și văd, film românesc. Îmi zic, bine c-o murit comunistu' Sergiu Nicolaescu, sunt șanse să nu mă plictisesc. Când colo, ce să vezi, e un documentar despre evoluția politicii românești de după '89. Ce fumează ăia care votează?

Vero Anttheia Teodoru
Harnic din zori pornea să rașcheteze pereții, amesteca varul cu grijă, potrivea culoarea. Meșter. Îl arvunisem să-mi renoveze apartamentul. Avea ritmul lui, asculta o muzică ciudată, dar mai straniu era că se oprea brusc, se așeza la televizor și se uita la o telenovelă. Asta a fost înțelegerea de la bun început. Am zis că glumește. Nu glumea. Devenea inert 40 de minute. Sorbea spaniola mișcând din buze repetând fraze întregi. Părea în transă. Apoi își relua treaba bolborosind: la vida es color.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus