06.09.2023
Iulia Vîși
Vara se numără partidele de amor. M-am lăsat de zahăr și alte dulcegării. De ce nu mă crezi? Nu râde, eu chiar vorbesc serios. Bine, acum că vine vorba mi-ar face plăcere să-mi coci prăjiturica. Scuze, îmi e cald, spuneai ceva? Te-am tăvălit de multe ori în gânduri, prin pudră de vanilie și fantezii de adolescentă. Aș fi vrut să te înghit dar nu-mi place să mă înec cu sâmburi. Dacă tot suntem goi, hai să facem un duș. Lipesc. Poate îmi speli și părul sau amintirile. Nu te supăra, la ce cameră vrei să zâmbesc?

Siranuș Hakobian
Știu că nu am mai vorbit de mult, dar voiam să-ți spun că ai avut dreptate: nu trebuia să te părăsesc pentru Victor, că nu era om serios și a plecat cu alta. În fine, dacă ți-a trecut supărarea, eu m-aș întoarce acasă, să încercăm să reparăm lucrurile, să ne creștem dragostea de acolo de unde am lăsat-o acum un an. Nu te grăbi să spui că nu e posibil, e vorba de viața și viitorul nostru. Să nu uit, peste două luni o să fii tată. Mă gândeam să-i zicem Tudor, după taică-tu. Stai să-ți trimit un film cu burtica mea.

Ana-Maria Butuza
Intră în birou ca o vijelie. Ce cauți aici? o săgetă el din priviri. Bruneta se trânti pe canapea, își ridică fusta peste genunchi dezvelindu-și picioarele lungi, subțiri, superbe. O privea amuzat. Nu îi rezista. Își aprinse, absentă, țigara și trase un fum lung. Știi ce vreau, rolul principal. Nu ți se potrivește, ți-am mai spus. Cu un gest de je m'en fiche trase de primii nasturi ai bluzei, lăsând la vedere din voluptatea pieptului tânăr. Ce contează. Ți-am adus cel mai bun rating, te-am umplut de bani.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus