07.09.2023
Daniel Popa
Nimeni pe străzi. Noi la locul nostru. Din pridvor se vedea perfect televizorul. La început încă mai credeam că Laika e mai tare ca Lăbuș. Acum e clar că m-aș mulțumi și cu o călătorie în jurul lumii. E destul. Și mult mai sigur. După fiecare episod se lăsa o liniște plină. La fel ca ochii noștri. Aproape că puteai să vezi ce visam. Maxim ce poți să te faci în țara asta e K9, a spart Rex liniștea. Sau să te adopte o familie care se uită la serialul ăsta, am lătrat eu și-am sărit în casă pe geam.

Silvia Ștefan
Îi înghețase nasul de-a binelea de la atâta așteptare. L-a ascuns în fularul moale, pe care i-l tricotase maică-sa, în ultimul an de facultate. Se mai vedeau doar ochii mari, de un verde copleșitor, și pomeții rumeni. Ai venit, Veveriț, i-a spus pe un ton blajin, luând-o de mână. Fata i-a sărutat obrajii, trezind în el o bucurie aparte. Am venit. Ai pregătit bărcuțele? Tânărul scoase din buzunar două machete. Să vedem a cui ajunge prima la baraj, zise el, competitiv. Dacă voi câștiga, dormi la mine. Și dacă nu, ce?

Paul Dârvariu
Vă asigurăm că testul de moralitate a fost 100% confidențial, întrucât fiecare s-a semnat cu un nume de cod, știut doar de el. În general, răspunsurile voastre ne arată că sunteți potriviți pentru frumoasa meserie de polițist. De pildă, la întrebarea Câte relații extraconjugale ați avut în ultimul an? 96,8% ați răspuns Niciuna și 3,1% ați bifat varianta Sub 10. Un singur coleg a ales răspunsul Peste 10. Mulțumim, Făt-Frumos,ne-ai ajutat să luăm o decizie. Tocmai ne hotărâsem să te numim șef al Secției Moravuri.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus