09.09.2023
Marian Bircea
Gașca de copii, adică eu, Radu, Nelu și Mișu români, Istvan și Zoli maghiari, Johan sas, Edgar rrom, o așteptam pe Deborah. A lipsit de la joaca pe stradă, operată de apendicită. Avea zece frați, o rochie largă care nu-i putea masca sânii, batic pe cap și ochii albaștri. Zoli era îndrăgostit lulea de pocăită. I-a dat cinci lei ca să-i arate unde s-a operat. Așezați turcește, doream să vedem toate pânzele sus. Fata a luat banii, apoi ne-a arătat un acoperiș. Acolo, la spital.

Viorel Spinu
Fraților, vântul ne aduce șoapte de dezastru. Mâine vom lupta pentru fiii și fiicele noastre. Fraților, suntem constructori. Suntem artiști. Suntem războinici atunci când trebuie să fim. Noaptea asta să fie noaptea acțiunii. Să fie noaptea dăruirii de sine. Toate pânzele sus fraților. În noaptea asta să ridicăm pânzele așa cum nu am mai făcut-o vreodată. Chelicere mii se ridicară agresiv în aer. Efluvii de feromoni și vibrații se răspândeau de pe creanga unde regele păianjen își ținea discursul.

Lucian Domșa
No tu Ildiko, i-a strigat Gheorghe muierii, ia adă-mi o păreche de izmene curate. Femeia nu l-a băgat în seamă. D-apăi tu n-auzi? a insistat el. Cu mâinile pline de făină, ea s-a apucat să frământe aluatul. Gyere luat la tine izmene pus la uscat pe sfoară. Io avut multe treabă, fecut pită. Bărbatul doar în cămașă și fără nimic dedesubt a ieșit în târnaț. A coborât treptele și s-a grăbit spre rufele puse la uscat. Dintr-o dată vântul i-a ridicat poalele cămeșii când Rózsi Néni, vecina, s-a apropiat de gard.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus