10.09.2023
Florina Hegedüs
Era plină de viață. Nu înțeleg, cum de-i acum întinsă pe masă acoperită cu cearceaful ăsta lung. A avut un musafir, încă se văd urme de noroi, cineva cu bocanci mari. Cioburi de farfurii, pahare, abia ai pe unde pășii. Aseară când am plecat i-am spus că va fi furtună, să închidă ușa, geamuri. Cum de-i atâta praf peste tot? M-am așezat s-o jelesc. Mângâiam pânza albă când a bătut Vântul. A venit la priveghi. A rămas în cadrul ușii. În spatele lui, pe frânghia de rufe din curte, flutura un cearceaf alb, nou.

Ruxandra Donose
Îi mângâi șoldurile cu pensula pe pânză. O privesc cum pozează ușor răsucită pe chaise-long, părul lipit de tâmple, căldură lichidă prelingându-i-se pe gât și între sâni. Aș vrea să-i ridic cearșaful ce nu o acoperă, să pun penelul direct pe pielea ei, să o pictez în culori aprinse și în sunete grave, să o sculptez cu mâini dure în atingeri de fulg, să creez artă, vie, cum niciodată nu a mai fost. Deschide ochii abrupt și zice, pot să ies la o țigară? Se ridică înfășurată în pânza albă, și eu cad de sus de tot.

Andra Toropoc
După concertul de la Sulina, o femeie mi s-a lipit de umăr că vrea autograf. Am luat-o cu mine, era cam epavă la față dar avea trupul viu. Beau numai whiskey, în apă doar înot. Credeam că glumește, dar mirosea a alcool și m-a îmbătat cu mișcări de bras alunecătoare prin transpirații și prin așternuturi zburate-n tavan. Când m-am trezit, femeia plecase și pe masă era o sticluță cu un bilet în ea. Scria că și-a luat singură semnătura mea și că speranța i-a fost satisfăcută. Portofelul meu era alături, gol ca și mine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus