11.09.2023
Miruna Marin
Știu, mare surpriză. Când toată viața am luat forma vasului în care m-ați pus, și m-am ghidat mereu pe principii comunicante, și-am dizolvat cuminte în mine toate porcăriile pe care mi le-ați servit. Mirare acum să mă vedeți când gheață, când fierbinte, când, puf, evaporată din vasele voastre prea strâmte. Sunt jumate tulburare, jumate personalitate, o combinație incendiară. Ori poate-ați uitat că H face bombe, iar O-ntreține flăcări? Sunt sufocantă, zici? Fără mine, știi bine, ai muri de sete.

Tavi Țone
Fata stătea ca muta în mijlocul căii ferate. Mecanicul a frânat cât a putut și a sărit din locomotivă încercând să o salveze, dar a murit și el lipit de un semnal, cu fieru-n brațe. Văcarul o luă atunci la fugă spre locul tragediei, dar călcă strâmb și își sparse capul de o piatră. Eu mă scăldam liniștit în iaz de unde am apucat să văd toată această succesiune de evenimente nefericite. De ce nu am intervenit? Pe văcar nici nu știu cum îl cheamă, iar pe lângă calea ferată am aflat că sunt vipere.

Ionuț Tuhoarcă
Vai. Un șobolănel la mine în băiță. Vai. Stă într-un colț și chițăie. Chiț. Chiț. Vai. Nu o să mai pot să merg la căcuță. La pipilică. Adio, dușuleană. Adio, cadă cu clăbuci. După ce l-am pândit să văd ce face, mi-am înfrânt pornirile reprobabile și m-am dus la el cu o bucățică de brânzică în vârf de băț. A luat de-o părere. Numai ce-mi fluieră odată dezmățatu', că mă trezesc cu toată șleahta de guzgani. Dup-aiami-i vezi. Pet-uri de bere, cutii de pizza, jacuzzi, karaoke.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus