12.09.2023
Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Era frig. Și totul încremenise. Cu papuci de pâslă și o imitație de palton stătea într-un colț de stradă. Era bătrână și urinase pe ea. Avea ochii pironiți pe cer. Un copil al străzii veni lângă și privi în sus. O tânără stătea pe un nor, cu picioarele bălăngănind în afară. Ești tu? întrebă puștiul. Atunci ia-mă de mână și hai să zburăm până la cer. Nu sunt eu. Eu, nu sunt eu. Drumul spre rai îmi e închis. Gândul direct în iad mă va conduce. Îi întinse o felie de pâine. Mănâncă. Apele tale nu s-au aliniat. Încă.

Mihaela Palaloga
Nu știu ce-a fost în capul meu. Bine, eu știu ce a fost, însă cum să le explic celor de la parc? Că nu eram în apele mele? Aveam cea mai mare piscină, un îngrijitor dedicat și pește la discreție. Ceva lipsea însă, ceva mai mare pe care nu puteam cuprinde cu ochii, însă simțeam că o pot face cu inima. Planul era să evadez și să ajung să văd și să ating oceanul. Nu mă mai mulțumesc cu aplauze și trucuri ieftine. Vreau să-mi găsesc natura. Adio, stimați colegi, adio public drag. Semnat, foca Coco.

Georgiana Gabriela Fodor
Taci, dracului, scârbă, înghite. Cu cine v-a adus pe lume. Tocmai primea sedativ copilul. Vecinul meu de pat. Îl cheamă Arvinte. Nonverbal. E nedeplasabil. Eu am 47, un retard și mulți ani de internare. În azilul de bătrâni mai suntem și noi. Ne mișcăm în ape tulburi. Când suntem flămânzi, primim bătaia soră cu moartea. Ne săturăm repede și înghițim iar lacrimi cu sânge. Arvinte, omoară, mă, și tu muștele alea, nu vezi că stau pe spinarea ta? Le mai duci și pe astea în spate, nu ți-e de-ajuns crucea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus