12.09.2023
Ana Maria Dobre-Nir
I-au găsit corpul acolo, acoperit de nămol, cu părul sub alge. De unde nămolul ăsta în bucătăria unui apartament? N-a știut ce să le răspundă. De atunci nu doarme. Se trezește cu imaginea ei și urlă în somn, apoi fumează până spre dimineață. Și-ar dori să primească un răspuns, un semn. Dar nici nu știe de unde să înceapă. Apartamentul acela era gol de atâta timp, proprietarul locuia în străinătate. Iar despre ea nu știa nimeni nimic. În orașul ăsta uitat de lume nici măcar nu mai plouase de ani buni.

Oana Jindiceanu
Toată lumea la bord, da? Întreb dacă este, nu dacă a luat la bord. Am râs numai eu, nu-i nimic, poftiți, vă rog, luați loc, pornim. Pe partea dreaptă puteți vedea țărmurile însorite, ape transparente, poate prea transparente, dar asta e, nu se mai schimbă la vârsta asta, artisticării, lucruri frumoase. Pe partea stângă, pădure. Nu prea știm ce e acolo, dar din când în când iese un clovn, exact, uite-l. Nu știm ce e cu el, aoleu vine spre noi. Este cam imprevizibil, nu pare prea prietenos, aoleu.

Lucian Domșa
Pe la ceasurile amiezii, Gheorghe a coborât la pârâu, s-adape juninca. Mai în josul apei a auzit foșnete și voci. A pășit încet să vadă cine e. Milia și soră-sa mai mică se bălăceau vesele-n apele limpezi. Flăcăul s-a tupilat după un acăț și s-a uitat îndelung la ele. A fost pentru prima dată când a văzut trupul gol al unei fete și s-a minunat. A făcut semn cu cosorul pe trunchiul pomului, să știe locul. Dintr-o dată a simțit cum i se-ncoardă mușchii și se-ntărește carnea. Asta-i apa mea, a șoptit, plin de bucurie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus