13.09.2023
Andra Toropoc
Mă fixa așa de intens de la masa vecină încât însoțitoarea ei părea că cere explicații. Mă fâstâcisem, mestecam aiurea, nu auzeam ce spune soțul, mă întrebam cine este persoana ce mă studia. M-am dus la baie, îmi spălam mâinile și-n oglindă am văzut-o pe femeia aceea apropiindu-se. Și-a strecurat palmele lângă ale mele, m-a lipit de chiuvetă, îmi respira în păr, iar degetele ni s-au împletit înspumate în același torent. Ușa s-a deschis, cealaltă a intrat. Se certau când am plecat din restaurant, dar încă mă întreb.

Octavia Buhociu
Nu mai e cum a fost până la 5 ani. Vorbea corect, era fericită, jucăușă cu toți copiii, o minune de fetiță. De 2 ani a amuțit. Înțelege tot, încearcă să spună ceva, dar acționează ciudat, zicem noi, sau deloc. Desenează pe hârtie sau pe propriul trup doar apă, valuri, pești, ancore. Cred că încearcă să ne spună ceva, dar nu înțeleg ce. Nu mai acceptă să fie luată în brațe, sărutată. Vreau să intru în lumea ei de acum ca s-o readuc în lumea ei de dinainte. Dar de unde să-l iau pe tatăl ei dispărut în ocean.

Daniel Popa
Ai mei nu știu cât sufăr după caii mei. Ca să înțelegeți, e ca și cum m-au mutat la altă școală după ce apucasem în sfârșit să-mi fac niște prieteni. Poate că de-asta îmi face plăcere să vă număr în fiecare zi și mai ales noapte. Să vedeți și voi cum e să ți se ia pământul de sub picioare. Nu e normal să mă bucur, dar nu e normal nici să existe căluți de mare. Am plâns când i-am văzut prima oară. Am zis că am vedenii. De dor. Aici lacrimile nu se văd. Cum nu se aud nici ultimele voastre cuvinte.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus