13.09.2023
Monica Bologa
Trebuie să-i spun că îl părăsesc. Doar că, atunci când vreau să comunic ceva dureros cuiva, de emoții încep să vorbesc aiurea, pe lângă subiect. Mă uit în ochii lui și îi zic: În primele zile de viață embrionul conține 90% apă, la naștere 70%, la maturitate ajunge pe la 65%, iar la bătrânețe vreo 55%; pe măsură ce îmbătrânim, ne ofilim; îți dai seama?, mai mult de jumăte din corp, sunt apă. Atunci hai în pat, mi-a zis, mi s-a făcut sete. L-am lăsat să bea. E important să fii hidratat înaintea unei despărțiri.

Siranuș Hakobian
De când ți-am pus inelul pe deget, vrei întruna să mă schimb. De dragul tău m-am schimbat și acum sunt vegetarian, port cravată și mi-am vândut motorul. Acuma alta, că nu-ți trebuie o schimbare de fațadă, ci vrei una profundă. Nu știam ce naiba vrei, dar am zis s-o fac și pe asta, orice ar însemna. Din dragoste pentru tine m-am schimbat profund și iremediabil: într-o dimineață m-am trezit cu branhii după urechi. Acum stau în apele mele, în cadă, visând la plancton. Exclus să mai port cravată. Sau să te mai iubesc.

Iulia Anastasia Roșca
nu cred că am fost vreodată cu adevărat. Le-am căutat toată viața în zadar. M-am lăsat dusă de atâtea ori cu zăhărelul, m-am mințit la infinit că-mi va fi bine dacă voi lua decizii înțelepte, toate astea din dorința de a le găsi și a fi una cu ele. Mă bălăcesc de când mă știu în apele nimănui, ape tulburi, în care-mi urlă încercările eșuate de a ieși la suprafață. Mă rog și caut apele lui Dumnezeu, cățărată pe marginea podului înalt, cu un pietroi legat de piciorul stâng. Pășesc cu dreptul în eternitate. Amin?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus