15.09.2023
Ana Vlad
Primii soseau întotdeauna Mircea și Roxana și aduceau băuturile. Suc, bere, pălincă făcută de tatăl Roxanei și coniac, pentru Tavi. Urmau Diana și Andrei, cu prăjituri. Diana era expertă. Tavi venea, ca de obicei, la fix, iar Raluca și Radu, ultimii. Tavi scotea din rucsac micii, Radu o scotea-n lume pe Raluca. Fleicile și vinul erau din partea casei: Bianca era degustător profesionist, iar Raul le-avea cu carnea. Eu îmi trăgeam scaunul imediat ce se adunau toți și-aveam grijă să nu afle că-s dincolo de gard.

Costi Gălățanu
De când se închisese cârciuma lui Surpăceanu, terasa lui Mișu Mihalache se umpluse de mușterii. Micii sfârâiau pe grătare non-stop, berea curgea valuri, manelele urlau în difuzoare, iar buzunarele patronului erau doldora de biștari. Mihalache din Obor, mici pe gustul tuturor, își făcea reclamă țipând cât îl țineau bojocii. Asta până când l-au arestat. Unui tinerel, de-abia ieșit de pe băncile academiei, îi venise ideea să trimită carnea la analiză. Văzuse el un film despre unul, Hannibal Lecter.

Ina Moldoveanu
Nu știu de ce eu scriu aici și-mi apare postarea pe profil. Ce setări noi are pagina? Sau grătarul e de vină? Acum pe bune, cine face grătar vara? Verific să văd unde apare. Postarea nu grătarul. Eu vă las rețeta de gazpacho. La două porții, două roșii mari, un castravete, o juma' de ardei gras, un cățel de usturoi, un pic de ceapă, ulei de măsline, o juma' de pahar de apă rece, totul blenduit si servit rece, cu bucățele de legume și crutoane. Sau simplu. Cu ceva brânză de capră. Salvați grătarul, răciți planeta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus