17.09.2023
Sanda Burță
De două luni plouă-ntruna, nu-i de mirare că părintele o poruncit să se puie grătar la intrare, numa' ce-așternuse covor nou. Azi îi hram, creștinii or făcut coadă la ușă, părintele-i cu ochii la grătar, nu cumva să-l ocolească cineva. Tare fain o fost, miros de crini și vorbe cu har meșteșugite, la urmă le-o mulțămit părintele c-or lăsat tina afară, așa să facă și de-acu încolo, iară pe moș Ilie l-o mustrat c-o ștampilat cu picioru' de lemn tot covoru'. Să nu mai vie la slujbă dacă plouă. Amin.

Iulia Anastasia Roșca
Mereu am invidiat-o. Cu toate că e mult mai urâtă și mai proastă decât mine, s-a pricopsit cu o viață mai bună decât a mea. Are un bărbat superb, arhitect, i-a făcut vilă cu piscină. Sunt cu prostul meu la ei la grătar, am adus o sticlă de tequila, perfectă la 40 de grade. Curg shoturile, barba-su e la bustul gol, intră în casă. Hop și io după el, gazelă pe tocuri în rochia mulată, îl înghesui în hol și-i bag o limbă-n gură de nu se vede. Plăcut surprins, mă ia de păr și-mi bagă mâna între picioare, baia e aproape.

Andra Toropoc
Voi spune că micii aveau alunițe, că peștele era bulbucat de curiozitate, că puiul era verde de ciudă. Muștarul va amorți papila și veceul este decorat cu ziare din anii când ei se nășteau. Debreținii zâmbesc umflați sub membrana violacee și-mi amintesc de vremea când mi-erau nepoții bebeluși și-i înfășam strâns de tot. Apoi m-au exilat la casa de la țară, i-am văzut doar în poze dar mereu i-am așteptat să le fac bunătăți. Azi vin, totu-i pregătit, sper să se aprindă lemnele, stau sub rugul ospățului de atâta timp.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus