19.09.2023
Gheorghiță Mircea
I-au mai dat 6 luni. Maestru al romanului erotic se apucă să-și scrie biografia. Se grăbea, amintirile se vor estompa în sens invers, știa că vor pieri în copilărie. Soția, ultima din șapte, aduna seara paginile spre corectură. Așa cunoscu femeile din viața lui. Despre toate scria frumos, le mulțumea astfel că l-au însoțit. Nu doar soțiilor și amantelor, până și curvelor bordelului din cartierul roșu. Doar prima femeie din viața lui nu apărea. Când întreba despre ea, spunea că a uitat-o. Nu o să vină, îi zise.

Miruna Marin
La ultima vizită în mansarda bunicilor, pășește prin praf dens ca prin timp. Particulele dansează în soare ca niște copii. Ușa are un strat nou de vopsea, dar prin ea se disting încă datele. Unele scrise cu pixul. Altele, din alte vacanțe, cu creion verde sau roșu. Câte două dungi, înălțimile celor două surori, și data măsurătorii. Anul crește, distanța se micșorează. De prin 2000, câte-o unică dungă. Ultima, sus, pe tocul ușii, unde timpul se termină. Femeia închide palimpsestul în urmă și îl lasă pradă cariilor.

Lucian Domșa
Tati, mâine, la Muzeul de Istorie din Alba Iulia, o să fie expus facsimilul manuscrisului Codex Aureus, i-a zis entuziasmat fiul cel mare Părintelui Agheasmie. Hai să ne ducem, trebuie neapărat să-l văd. Preotul și-a scărpinat barba, cu ochii-n telefonul mobil. La FCSB cu Sepsi merge x pauză, 1 final?, s-a-ntrebat. Dar la Farul cu CFR, 2 solist? Da, să mergem, a sărit preoteasa, știi ce mult îi place copilului istoria. Popa i-a privit plictisit pe amândoi. Nu mă pot duce. A luat Înaltpreasfințitul bilete la Untold.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus