21.09.2023
Andra Toropoc
Ai venit special pentru mine la mare, așa ai zis când ne-am întâlnit pe plajă, eu în costum de baie și tu în blugi. Zâmbeai, voiai să revezi ce ne-am fost cândva. Evocai amintiri încă lizibile, purtam pe trup capitole lungi de iubire, cu toate adnotările, subsolurile și cerurile posibile. Sub sânul stâng îmi tresălta o paranteză, voiai să știi ce-a făcut timpul cu inițialele pe care ți le ciopliseși acolo. Le-a contopit într-un punct necesar oricărei povești, ți-am răspuns și-am fugit în valuri.

Adelaida Zamfira
Am dat cu pumnul, nu s-a întâmplat nimic. Am luat o furculiță și am înfipt-o în spatele lui, să-i fixez naibii imaginea și așa tremurândă. Pe ecran am apărut noi, amețiți de dragoste furată în somn. Ciorapul mi-era rupt în dreptul genunchiului și el desena cercuri. Buclele mele îi atingeau umărul. Da, scriam după dictarea trecutului. Câte greșeli de ortografie. Opriți-vă. Puneți vă rog o sticlă groasă incasabilă în fața ambivalenței dumneavoastră, mi-a spus psihiatrul. Imaginea va deveni color. În fața cui?

Viorel Spinu
Fetița se trezise iar plângând. De vreun an visul venea tot mai des. O peșteră de piatră albă în deșert. Apă limpede în peșteră, răcoare. În mijlocul apei o stâncă rotunjită și o carte deschisă pe stâncă. Cumva, într-un mod lipsit de sens, cartea era mereu scăldată în raze de soare. Când fetița intra în peșteră se auzea foșnet de hârtie și apa prindea glas. Oh, cât te-am așteptat, Sihardi a mea. Fata era liniștită, nu îi era frică. Simțea doar dor pe care nu îl pricepea. Și se trezea plângând.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus