24.09.2023
Lucian Domșa
Corcodușa a țipat și s-a prins de balustradă. Iuby, e întuneric aici, a zis ea. Pot s-aprind lanterna de la telefon? Pssst, i-a șoptit Părintele Agheasmie, ne aude Doamna Preoteasă. Pereții-s tare subțiri. Imediat ajungem la subsol. Țiganca a suspinat, sumețindu-și poalele rochiei. Dinaintea ei, scările de lemn putrede scârțăiau sub greutatea preotului. Când el a călcat în gol, s-a auzit un bufnet și un urlet, urmat de un zgomot de sticle sparte. Paștele mă-sii, a gemut. Taci, a zis ea, că te aude Preoteasa.

Tina Dublea
Scena se trăgea undeva prin Tardeo, o mahala a Mumbai-ului, într-unul din cele două turnuri imperiale, gemene, de 833 de picioare înălțime. Un pornoșag ieftin făcut de HollyMood Production în colaborare cu DipinMumbastic. Ultimul etaj. Pe scara exterioară de evacuare. Ea, 178cm, fostă dansatoare în filme de categoria C, el, un pitic cu furtunul înfășurat pe picioruș. Vreau să vă filmez de jos în sus. Vântul o să ne ajute cu fluturatul fustei. Action. O rafală îl zbură pe pitic de pe scară. Inspirat și-o făcu lasou.

Nicolae Popescu
Domnița se băgă sub cuvertura de brocart. Îl aștepta pe voinicul cel creț de la bal. Cămășuța de borangic abia îi ținea-n frâu gurguiele-ntărite. Sper să se descurce, i-am zis să urce pe scara de incendiu. Ah, dar stai, tata și-a luat cal electric din banii pentru scară. Auzi zgomote la balcon. Sări din pat, înșfăcă torța și alergă spre fereastră. Apărură două capete de scară și-unul cârlionțat. Domnița își lumină fața. Un urlet cu ecou și-o bufnitură zguduiră regatul. Auliu, ăsta nu m-a văzut pân-acum nemachiată.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus