25.09.2023
Cristina Caliman
Tina stă pe scara de incendiu a spitalului și e tristă. Azi se însoară doctorul, iar ea e singură aici, cu amintirile. Pe scara asta l-a cunoscut. Ieșiseră la o țigară și el i-a zâmbit. A întrebat-o cum o cheamă, cu un glas cald. După o săptămână, s-au reîntâlnit la țigară și a atins-o ușor. Mai târziu a sărutat-o. I-a făcut promisiuni de iubire eternă și căsnicie iar ea, infirmiera, le-a crezut. Azi, e mirele alteia. Tina oftă cu năduf și plecă să schimbe un bolnav. Doctorii tot cu doctorii se adună, gândi ea.

Gheorghiță Mircea
Teoria hazardului nu spune că o bătaie de aripă de fluture în Amazonia poate crea o furtună de libidou în cartier. Dar așa a fost. De când femeile au plecat în Italia, doar ea mai rămase care avea o atât de mare deschidere către amor încât să poată susține libidoul bărbaților rămași după închiderea oțelăriei și moartea orașului. În acea noapte, rând pe rând, auzind panicați soneria, ne-am înșirat goi pe scara de incendiu căreia îi lipseau ultimii 7 metri. Ultimul a sosit soțul; beat mangă a uitat o țigară aprinsă.

Ionuț Morariu
Fluturi de oțel și cărăbuși metalici au împânzit orașul. Zburau zi și noapte. Cuprinși de mirare, apoi de spaimă, oamenii au căutat să dezlege misterul. N-a fost greu. Pe o scară de incendiu, băiatul săvârșea minunea-n văzul tuturor. În mâinile lui, câteva bolduri și roțile zimțate ale unui ceas vechi deveneau o gărgăriță, o viespe sau un licurici. Cum le dai viață, l-au întrebat. Nimic mai simplu. Le spun ce v-a spus vouă părintele vostru. V-am făcut după chipul și asemănarea mea. Apoi le sărut sufletul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus