25.09.2023
Fabiola Stoi
Prima oară auzise vocea la un party în cămine. Primise invitația să pozeze pentru un brand de bijuterii. Faci și tu niște bani, intri în lumea modellingului, ai potențial, i-a zis tipul de la regie. Și auzise clar în gând: NU, mai bine te ții de facultate. Dar mirajul modei o ameți ca o șampanie. Toată vara a ignorat vocea aceea. Acum e închisă într-o cameră de hotel ieftin din Anglia și pașaportul i-a dispărut. Plânge și se întreabă: de ce mie. După geam, pe scara de incendiu, îngerul păzitor plânge cu sughițuri.

Vero Anttheia Teodoru
După Pretty Woman toate escortele din capitală s-au încins perpelindu-și imaginația la foc mic visând norocul care a lovit-o pe Vivian Ward. S-au vopsit roșcate și au început să facă mofturi la clienți. Preferați erau cei care aduceau măcar 1% cu faimosul Richard Gere. Vizionau iar și iar filmul lăcrimând la scena de final unde el o salvează pe ea învingându-și teama de înălțime urcând eroic pe scara de incendiu cu buchetul între dinți ajutându-se de o umbrelă. Uitau că-s doar fetițe dulci din București.

Viorel Spinu
SĂ VIE FOCUL. În fiecare dimineață cuvintele acestea erau scrise pe zid, fix la baza scării de incendiu. Litere precis desenate, de culoarea flăcării. Degeaba vopseau zidul din nou și din nou, inutil patrulau jandarmii, în fiecare dimineață textul era iar pe zid. Camerele de supraveghere surprindeau o umbră neclară, ca un fum, care venea pe scară, se mișca în fața zidului și dispărea iarăși pe scară în sus. Cine s-ar fi nimerit să fie pe acolo ar fi văzut doar litere portocalii cum capătă formă pe zid.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus