26.09.2023
Adelaida Zamfira
Să nu vii după mine. Rămâi să faci curat. Fetița și-a pus rochița roșie cu buline și a plecat prin parc după ea. Zburau sticle colorate pe deasupra ei, așa că n-a văzut când femeia a dispărut într-un nor. Bulinele de pe rochița ei roșie au căzut pe asfalt și s-au spart. Nu te uita în cioburi. Te duc eu acasă, i-a spus îngerul. L-a luat de mână și au mers amândoi pe alee încet, să nu se spargă și sticlele verzi din brațele ei. O să vreau bulinele înapoi. Ți le dau când o să te faci mare. Vei fi o mamă minunată.

Caterina Tudorache
Cele 4 babe moțăiau pe holul primăriei, lângă 3 copii și 5 muște. Auzi, strigă surda. Ne plătește să îi aplaudăm când vine? Da' fraierii ăștia mai vine cu cupa aia? A, uite. Chioara începu să fluiere și să strige fără violență în timp ce se propti în fața reporterului. Știți, am câștigat. Ăă. Nu știu. Ce am câștigat, fă? Cocota își scoase rujul. Surda îi dădu un ghiont, chicotind. Cocota se împiedică și îi dădu o palmă primarului, care scăpă trofeul în capul secretarului. Baba bătrână zâmbi. Cioburile aduce noroc.

Marinela Trifan
Secretul e perseverența, îi zise din spatele tejghelei. Doi lei nu costă nicio pâine, ai spart o sută și nici nu știi când ai rămas cu mărunțiș. Îți atârnă buzunarul, mai bine pariezi de banii ăia și ai șanse de câștig. Nu-mi mai fac visuri, îi răspunse omul în timp ce completa biletul. Poate că nu, empatiză și vânzătorul, dar până una alta ești full de adrenalină și nu te costă mult. Ba-i prețul anilor de când mă duci cu vorba și acum mă paște gândul că poate n-am noroc. De mâine, pun restul de la pâine la ciorap.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus