26.09.2023
Daniel Onofrei
Băăă, ia uite-acilișa, la Dubai la hotel, pă acoperiș. Vodcă Finlanda, icre Manciur, să mă pupați toți în cur, băăă. Cine e, mamă? E nepotu Gogu. Mă, mamaie, ia cu pâine că nu ține de foame. Și vezi să nu cazi, naibii, că mototol ai fost de mic. Ce zici, bre? Că n-aud de muzică. Ia uite-ncolea, na. Masă de cristal. A venit cu liniuțe din fabrică. Măi, mamă, dă-te jos că-ți rupi vr-un picior. Goguleee. Ești bine, mamă? Las că cioburli-aduce noroc. Aduce pă dracu. M-a spart de 3.000 de euroi, cobe.

Lucian Domșa
Ildiko a luat mătura și fărașul, privind încruntată-n toată camera. Peste tot doar sticle goale, pahare sparte și ambalaje de pizza. Dracu' pus beut atâta, a bombănit, apucându-se de măturat. Cu câteva ore înainte, Jancsi, fiul cel mare și-a aniversat majoratul. Într-un colț, pe podeaua murdară, Gheorghe sforăia. Trezește la tine, l-a-nghiontit ea cu coada măturii. Fecior mare al teu fecut multe mizerie. Ajutat la mine curăță. Bărbatul a deschis ochii, mormăind speriat: Piei d-acilea Sătană. Că m-am ghisat în Rai.

Andrei Popilian
Priveam, cu o figură însângerată, dâra roșie de pe asfalt. Știam de acum ce-o să urmeze: maică-mea are să urle, între sperietură și nervi, afară la joacă n-o să mai am voie cel puțin o lună, de banii de buzunar nici nu mai vorbesc. Zero, până acopăr paguba. Hei, cioburile aduc noroc, mi-am zis, și deodată, un râs isteric m-a cuprins. Cu mâinile tremurânde, am cules de pe jos o jumătate dintr-un dinte, apoi altă jumătate dintr-altul. Abia aștept să le povestesc mâine colegilor cum m-am dat cu bicla pe scări.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus