29.09.2023
Gheorghiță Mircea
Dacă nu sunt de oglindă. După ce își îngropă mama el continua să nu iasă din camera din care doar pătuțul și jucăriile au dispărut. Se privea în oglindă căutând chipul de copil. O sparse furios refuzând unul de 30 de ani. În perete descoperi o gaură către vecina sa. Începu să o urmărească, cum se pregătea de duș, se dezmierda singură sau își primea curtezanii. Începu să îmbrace lenjeria mamei, ciorapii plasă, se epilase, simțea prima dată că înțelege viața. După 7 ani se hotărî să iasă. Intră într-un Skinhead pub.

Silvia Ștefan
Jocul de lumini reflectat de felinarul antic pare acompaniat de zgomotul matinal al valurilor. În jurul măsuței din lemn masiv sunt trei canapele comode, cu perne crem. Modelul geometric al pereților reci, din rocă albă, e spart de iederă și glicină. Două specii conviețuiesc forțat, spre deliciul cameristei. Turnă cafeaua, admirând combinația de culori. E gata, strigă într-o limbă asiatică, uitând unde se află. Se întoarse brusc și scăpă zaharnița. Jack îi respira în ceafă, gol. Rușinați, s-au aplecat după cioburi.

Ina Moldoveanu
În Santa Mariñas de Aguas Santas nu există cimitir. Morții sunt îngropați în fața casei. Se aude urletul unui lup și vocea tânguitoare a unei femei, care vine dinspre cuptorul sfintei. La aceeași oră miroase a carne arsă, deși este cuptorul de pâine al satului, iar pe drum sunt mereu cioburi împrăștiate. Femeile intră repede în casă. Știu că Ramanda își caută prada, iar meiga le-a zis să se ferească de ziua șase din luna zecea, când altă femeie o să-i cadă victimă, așa spărgându-se blestemul preotului licantrop.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus