02.10.2023
Monica Bologa
Afară e întuneric, fereastra larg deschisă, eu sunt în pat. O cioară stă de ceva vreme pe pervaz și mă privește. N-o alung, că-mi place s-o privesc și eu. Iubitul meu e la baie, face duș. Cobor din pat încet, pășesc tiptil spre baie, pe hol e întuneric, mă ghemuiesc lângă ușă, lipită de perete, și aștept să iasă. Face pipi, trage apa, se spală pe mâini. Când deschide ușa sar pe el ca o bestie cu păr. De la sperietură, am primit un cot în gură de-am rămas fără doi dinți. Cioara și-a luat zborul și s-a tot dus.

Alex Caragian
Domnule Berry, faptul că insistați ca mama Dvs să participe la ședința de spiritism prin hipnoză nu e de bun augur. Prin prisma experienței mele, prezența familiei influențează rezultatul. Domnule Bob, prin prisma experienței mele cu specialiști ca Dvs, exact asta îmi doresc, ca un membru al familiei să mă asigure că odată hipnotizat nu fabulați. Dar mama Dvs este moartă. De aceea am și adus-o. Vorbiți zilnic cu morții și când vă aduc unul viu vă eschivați. Of, Maman ai avut dreptate, să mergem.

Paul Dârvariu
Cu primul s-a întâmplat în noaptea nunții. S-a înecat cu un zgârci și dus a fost. L-am înmormântat în costum de ginere, fără să ne fi cunoscut ca femeie și bărbat. Al doilea m-a lăsat grea. Mi-a venit poftă de caise, l-am trimis în livadă și s-a rupt scara sub el. Al treilea era mai în etate. Zicea că suferă cu stomacul, lua câte o pastilă albastră în fiecare seară și a murit, fericit, între picioarele mele. Ce sfat îmi dați: să rămân văduvă pe vecie sau să mai caut unul care nu-mi știe porecla?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus