07.10.2023
Gabriela Rus
Sunt la plajă. Cu fundul în sus. El îmi face mulțime de fotografii, din toate unghiurile posibile. Zice că o să îi placă tare să le admire mai târziu, când om fi bătrâni și n-om mai putea. Mă rușinează developarea lor, chicotesc în fața magazinului foto și îl trimit pe el să le scoată. Tipul de la casă îi rânjește cu subînțeles. Frumoase vremuri. Acum un altfel de rușine mă face să îmi acopăr trupul pătat de vreme. Albumul ăla a fost mereu lectura lui preferată. De când el s-a dus, zace pe fundul unui sertar.

Denisse Oana Rădoi
Paris e orașul unde toate emoțiile sunt amplificate și visele îndrăgostiților se-mplinesc. Stau la fereastra camerei de hotel, privesc la Tour Eiffel și vreau să mă sinucid. Dorul a devenit durere iar durerea - boală psihică. Caut ceva de scris pentru un frugal bilet de adio. Într-un sertar al comodei găsesc o fotografie cu tine. Apuc să scriu pe verso E timpul să plec, apoi vederea mi se-ntunecă. Ghici cine e, te aud în spatele meu chicotind, în timp ce palmele tale îmi acoperă jucăuș ochii.

Adriana Patroi Miu
Era lupul. L-am fotografiat rapid. Ascunsesem imaginea lui în cel mai adânc sertar al sufletului înainte de a-i știi numele. Luam masa la grădinița nr 3 cu program prelungit. Și-a așezat meticulos șervetul în jurul gâtului a ridicat furculița în încercarea de a păcăli o măslină fâșneață, a deschis larg gura exagerat de mare, cu dinți strâmbi, apoi m-a întrebat serios: vrei să fii Scufița Roșie? pentru că eu o să fiu lupul. Când au venit părinții încă ștergeam ketchup-ul mânjit pe pereți. Nu l-am mai vazut de atunci.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus