08.10.2023
Dan Banu
Bătrânul avea păr scurt și rar și era tuns perfect. Tânărul îl mai întrebă o dată dacă vrea să se tundă, iar el confirmă. Tăcură amândoi în timp ce lamele ascuțite sporovăiră în voie. La final bătrânul nu se ridică, ci rămase pironit cu ochii la poza îngălbenită din rama oglinzii. Mamaia, șopti frizerul. S-a dus demult. De el n-am știut niciodată nimic. Mi s-a spus c-a murit tânăr, dar eu cred c-a fugit în State. Un aventurier, probabil că s-a stins acolo. N-a murit, icni bătrânul sărutând poza.

Ana Maria Dobre-Nir
Căutase în toată camera. Mâinile îi tremurau, iar pe frunte îi apăruseră câțiva stropi de sudoare. Când asistenta responsabilă pentru partea ei de azil a deschis ușa, a găsit-o plângând, iar camera era toată întoarsă cu fundul în sus. S-a întâmplat ceva doamnă? Nu i-a răspuns. A continuat să caute și să bolborosească ceva neclar. Apoi fața i s-a luminat brusc. În mână ținea o fotografie, pe care o săruta. Este iubitul meu, i-a spus asistentei. Însă, când aceasta a întrebat-o când s-au întâlnit, ea îl uitase deja.

Monica Bologa
Mami, cred că m-am îndrăgostit - mi-a spus copilul când a venit de la tatăl său de care am divorțat de un an. Cine e fata?, l-am întrebat curioasă. E cea mai frumoasă fată din lume, mamă. Am găsit-o la tata, când am căutat un creion. Am furat fotografia, dar vreau să fie secretul nostru, mamă, bine? Mâine i-o arăt și lui Vlad. Vrei să ți-o arăt și ție? Când am văzut-o, am amuțit. O femeie cu părul lung, întinsă pe iarbă, goală. Noaptea, am luat poza și am rupt-o-n bucăți. Eram eu pe vremea când aveam părul lung.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus