10.10.2023
Gheorghiță Mircea
Când adaugă acad. lângă titlurile prof.dr.doc, pentru Dex-ul complet al limbii, simți, în sfârșit, împlinire, că sosise timpul să își ofere altceva. În sertarului biroului la academie găsi o poză nud. Zâmbi și citi adresa. În camera roz, ea îl intrebă zâmbind: Ce? Te rog, aș dori să simt concupiscență, luxură, senzualitate, eros, epicurism, erotism, juisență, lascivitate, lubricitate, salacitate, sibaritism, voluptate. Ințeleg ce vrei, dar nu vei simți degradare, declin, depravare? Știu eu, credeți că îmi va dăuna?

Tina Dublea
Mie îmi trebuie doar geaca de piele, să nu îmi fie frică singură pe stradă. Îți las toată mobila, că mi-s suficientă ca dulap pentru scheleți. Păstrează-ți umbra, cu miros de vetiver și tutun. Îți dau și inelul și toată muzica tâmpită a lui Bittman. TV-ul nu-l vreau, am destule filme în cap. Mâțul nu-l rupem în două, deși trebuia rupt mai de mult. Am uitat compleul ăla de dantelă neagră? Aș fi putut fi frumoasă, dar tu nu ai nimerit cu privirea sertarul potrivit. Să îți fac o programare la oftalmolog?

Cristina Crețu
Am intrat cu sfială în apartamentul doamnei R. Venisem să-i spun că restaurasem mormântul din cimitirul Sf. Vineri. În sufragerie, pe masa ovală, tronau niște fotografii vechi. Mi-am oprit privirea asupra uneia: un bărbat cu pieptul plin de decorații. Este tata, mi-a ghicit întrebarea doamna. A luptat în război. El mi-a lăsat casa. Mama m-a aruncat. Până la paisprezece ani, am crescut într-un orfelinat. Fotografia am găsit-o într-un sertar. Am avut un sentiment ciudat: cerul se rotunjise ca un balon și mă sufocam.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus