20.10.2023
Florina Hegedüs
Cascada ce țâșnea din peretele stâncos se revărsa în micuța lagună albastră. Peștișori roșiatici și alge îi mângâiau picioarele. Nisipul. Ah, nisipul parcă era din bobițe de aur și platină la un loc. Aici e locul, și-și întinse cearceaful pe el. Din coșuleț scoase ochelarii de soare, un rebus și câteva punguțe cu semințe în caz că, și un steguleț cu: Interzis ochilor pudibunzi, și gata, hainele jos. Ațipise în zumzăiala estivală când o mână fermă-i zgâlțâie umărul: Doamnă, avem și noi legile noastre aici, în Mall.

Gheorghiță Mircea
În primul rând plaja e a mea și eu sunt legea. Insula e a mea, eu am fost primul aici. Aflată la intersecția curenților, prin preajmă nu trec vase, odată prinse în vârtejuri sunt pierdute. Dacă ajungi aici va trebui să respecți legile. Nu sunt multe. E oprit să îți desemnezi vreun obiect, femeie ori bărbat ca fiind a mea sau al meu. Canabisul și perlele se împart egal tuturor. E interzis a tăia copaci și construit plute, fiindcă trebuie să fii conștient că altă lume nu există și nu vei putea pleca din Paradis. Vei fi nisip.

Tina Dublea
Jupiter. Acolo te-am dus pe Venus și tu mi-ai aprins focul din Olimp. Apoi, am fugit în Vamă și am făcut-o peste tot, fără să dăm seamă. În Saturn ne-au sărit inelele și din cap. La fel și la Cap Aurora, acolo în mini-golfulețul acela. Într-una dintre Eforii ne-a bușit euforia și pe nas de câteva ori. În 2 Mai ne-am certat ca chiorii, țin minte și nu țin minte să fi fost alți 2 mai proști ca noi, când în Corbu, am lăsat corbii să ciugulească din ce aveam noi și nu știa nimeni. Doar stabilopozii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus