21.10.2023
Gabriela Rus
De unde vii la ora asta? Nedormită, mirosind a fum de țigară. Cum o să fii în stare să performezi azi la concurs? La vârsta ta, un viitor virtuoso interpretează deja decent o partitură de Liszt. Nu există performanță fără efort și sacrificii. Cu ieșirile astea cu prietenii ce poți deveni mai mult decât o mediocră? Ca tine, mamă? Încetează să mă tratezi ca și cum aș fi miniatura ta. M-ai obligat să îți interpretez în allegretto viața netrăită. Ăsta nu e visul meu. Decât să nu știu cine sunt, prefer să fiu un nimeni.

Silvia Ștefan
Față-n față cu Diavolul, sorbind ness din ceșcuțe. O dâră îndrăzneață de lumină s-a strecurat printre draperiile trase. Vârful ei stă să-nțepe masa, la mijlocul distanței dintre noi. Bestia își freacă mâinile păroase și se ridică, aplecându-se spre mine. Suficient cât să-i simt respirația scârboasă. Silvi, ai trecut peste cuvântul meu, mi-a spus printre dinți. Ghem de Blană, dacă-mi amintesc bine, n-ai folosit singularul. I-am sugrumat pe toți, nu doar pe el. Mi-a fost sete. Îmi sorbea zâmbetul, eram ucenica perfectă.

Diana Cornea
Ieșise din coajă mărunțică cât s-o pui în palma frunzei încovrigată căuș, protejând trupul firav de vântul molcuț al toamnei. Avea ochii alungiți a fugă și picioare lungi, subțiri, pe care nu știa să umble. Aripile transparente se agitau nedumerite și fâlfâirea lor o ridica un milimetru în culoarea tulburie a adăpostului. Azi frunza o purtă ca o corabie spre-o lume necunoscută. Pluti ușor pe val de aer și se opri la țărm de lumină răsărită caleidoscop din fire înghețate de iarbă. Mirată, își deschise larg aripile.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus