21.10.2023
Ana Maria Dobre-Nir
Cu ce să vă servesc, a întrebat-o chelnerul? Cu o cafea, dar aduceți-mi și un meniu, aș comanda și cina înainte să înceapă filmul. Și un coniac. Bineînțeles, doamnă. Mai așteptați pe cineva? Nu, i-a răspuns, cu un zâmbet amabil. Sunt singură. De cum chelnerul s-a îndepărtat, femeia și-a îndreptat privirea spre scaunul gol: Iubitul meu, i-am spus că sunt singură pentru că el sigur nu te poate vedea. Mai ții minte locul acesta? Aici ne-am întâlnit. Ți-a plăcut fusta mea prea scurtă. Au trecut atât de mulți ani.

Ruxandra Comșa
De când ucigașul Mini teroriza orașul, femeile lungiseră fustele. Mini le ucidea, apoi lua câte un petec suvenir, din fiecare fustă. De teama linșajului, croitorul se văzu nevoit să închidă prăvălia. Negustorul de mărunțișuri puse afiș cu inventar. Fustele aveau fermoare și nasturi de soi. Până și cizmarul trase curând obloanele. Unii pantofi erau lucrați de el. Doar măcelăria rămase deschisă. În camera din spate, măcelarul tranșa concentrat o vacă. Când isprăvi, atârnă șorțul multicolor în cui.

Mihaela Palaloga
E de mărimea unei boabe de piper, doamnă Georgescu. Multe nopți la rând a visat cum alegea boabe negre din mâncare, iar acum visul căpătase sens. La următorul control, i-au spus că e de mărimea unei boabe de strugure. Detestase roadele alcoolului, indiferent de gust sau formă. Când i-au mai dat doar patru luni de viață, atunci a poreclit-o Mini. Începuse să gătească haotic, încurca ingredientele și scăpa mai mereu prea multe boabe de piper în mâncare. Au înmormântat-o împreună cu Mini, tumoarea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus