03.12.2023
Carmen Tot
Într-o sâmbătă, tata mi-a promis ceva special și mi-a câștigat atenția, ocazie cu care am îmbrăcat vesta de cowboy cu lăcașuri pentru gloanțe și am încălțat cizmele cu metal în vârf, potrivite. Apoi s-a lăsat seara, așteptând, iar tata nu venea. Într-un târziu, refuzând somnul, am văzut mulți bărbați intrând în curte, purtând la brâu, legați pe o sfoară, iepuri morți, cu ochii goi. Au încins focul în toamnă, iar mama m-a chemat să mănânc vânat. Am fugit în pivniță și am înghițit pe nerăsuflate două mere, plângând.

Caterina Tudorache
Un dos tres caramba. Scufița își aranjă coafura și făcu un story rapid. Uite o ciupercuță, uite un fluturaș. După încă 96 de selfieuri își dădu seama ca nu știe unde e. Opa, vine seara. Bunica mă așteaptă. Poate apare lupu'. De după tufiș, 2 ochi sclipicioși clipiră. M-ai chemat, pisi? Scufița scuipă în sân. M-ai speriat. Lupule, azi e joi. Unde e plata? Ai zis că dacă nu mai fac bulling, îmi aduci ceva bun. Lupul se înroși. Dar pisi, e prohibiție la fructe de pădure. Am adus decât mere și pere.

Gabriela Rus
Acasă suntem doar eu și bunica. Mi-e dor de ei uneori, dar când mă sună, vocile lor îmi par din ce in ce mai străine. Cel mai fericit sunt când trece vara și mă pot duce iar la școală. E departe, suntem doar cinci care batem drumul lung de o oră peste deal în fiecare zi. Îi duc mereu doamnei un măr și o pară din cămară. Ea mă mângâie pe cap și îmi spune că dacă voi fi mereu cuminte și voi continua să învăț, într-o zi voi merge la oraș la facultate. Și nu voi fi nevoit să îmi părăsesc copilul, cum au făcut ei.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus