05.12.2023
Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Ești un nimic, un anormal, o greșeală a naturii, un S.F. Așa îi spuneau ceilalți și el se retrăgea în lumea din camera lui, cu stele și planete agățate de tavan, cu OZN-uri ce pluteau legate cu sfori. S-a bucurat când a aflat că va merge în excursie cu clasa, mai ales pentru că zbura cu avionul. Va fi mai aproape de cerul pe care îl iubea și putea să le arate cine e el, cel adevărat. Dar a știut și că e momentul lui de răzbunare și nava a dispărut de pe radare. Acasă, în poze, imaginea lui era voalată.

Vlad Nastea
Locul ei preferat: la baza digului. Mult îi plăcea pe înserat, când sezonul era încheiat, turiștii plecaseră deja. Așa îl cunoscuse, chiar începuse să îl urmărească cu tot mai mult interes. Constatase că deseori i se întăreau sfârcurile dacă era singur, gânditor și fumând, fără a fi preocupat de vreo altă făptură zâmbitoare. Era după o absență de vreo trei luni când s-a simțit telepătuită: tu chiar crezi că nu te-am remarcat și că nu există implant de branhii? Se înfioră toată până în vârful solzilor din coadă.

Diana Cornea
O ajunsese. Se temuse. Scăpase. Iar și iar. Aici. Aici era mai rece. Probabil că și el a gândit la fel. Între pereții băii încărcați cu faianța oribilă, roz, unde îi venea să vomite, unde se mai ascunsese și-n celelalte dăți, unde singurele căderi erau gândurile ei, aici se lipise de gresie și încercase să-și oprească, iar, bătăile inimii. L-a auzit aprinzând bricheta. L-a auzit trăgând cu sete din țigară și aproape că l-a auzit zâmbind. A închis ochii cât a putut ea de încet sperând că viața poate avea happy end.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus