05.12.2023
Vlad Mușat
Nu am avut încotro. A zecea clonă pe care o ucid. Să mă uit în ochii mei cum îmi dau ultima suflare, asta mă face viu. Experimentul trebuie să fie un succes. Am recreat o situație din viața mea, o situație pentru care am fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Soția m-a înșelat cu cel mai bun prieten și eu i-am măcelărit pe amândoi cu sânge rece. Vreau o variantă mai bună, vreau ca următorul Ted să ia decizii mai bune. Ted7 mi-a dat speranțe, dar s-a sinucis la scurt timp după ce i-a cruțat.

Sanda Vaideș
Lelea Ucă scormonea în cuibar. Dădu peste un ou violet. Ptui, Doamnie, aiasta o hi vro năzbîtii de-a lui Pricopsîtu' din deal ăl de-i pusî popchii un broscoi rîios în Psaltiri. No lasî cî l-oi puni la clocî, sî videm ce-o ieșî. A doua zi, lelea Ucă găsi în clocitoare coji liliachii și un iz tare de tămîie cu motorină îi dădu halucinații. Aproape leșinată, i se păru că-l zărește pe Vasîli la volanul unui blid mare cît casa, decolînd din ogradă. Din ziua aceea, îl jeli pe Vasîli tot restul vieții.

Andrei Lămureanu
Șapte, rânji el știrb, etalându-și mândru mâna bandajată prost. Pe toți i-am gonit. Cu mâna sănătoasă prinse paharul soios și îl aruncă pe gât, trântindu-l apoi zgomotos pe tejghea. Mirosul înțepător de birt și petrol se topea ars de tărie. Unul din ei era mare rău, continuă spre urechile curioase, cre' că avea vo' doișpe ani. Privi peste chipurile negre din jur și trase spre piept paharul umplut la loc. În ochii lor citea uimire, invidie și neîncredere. Tăcu, solemn. Era povestea lui iar asta îl privea doar pe el.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus