06.12.2023
Marilena Demian
Rămăsese singur în vagonul murdar. Încă o vizită eșuată la biroul de șomaj. Nu avem nimic pentru dvs. Apărută de nicăieri, o doamnă elegantă, genul care nu merge cu metroul, îi întinse un ziar, deschis la anunțuri. Luați-l, poate vă folosește, și coborî. Un colegiu căuta paznic de noapte. Engleza dvs. e insuficientă pentru post, dar văd în CV că ați fost campion național la înot. Avem un post de îngrijitor la bazin. Peste ani, antrenor de succes, încă jura în fața prietenilor că doamna aceea existase cu adevărat.

Ruxandra Comșa
I-au însemnat cu două litere casa și nimeni nu i-a mai vorbit. Ușile magazinelor s-au închis pentru ea. Pe rând, i-au tăiat apa, lumina, gazul. A rezistat cât a putut, dar în ultima zi a vrut să afle sensul literelor nefaste. A întrebat la primărie. Robotul i-a dat termen de răspuns în 30 de zile. În drum spre casă, și-a dat seama că până atunci, fără apă, fără mâncare, va muri. Noaptea, a stropit cu benzină casele de pe stradă. În timp ce orașul ardea, a văzut cum din palme a început să-i curgă mir.

Caterina Tudorache
Un deget lung se îndreptă către o creastă cu dungulițe. Boo mi. Creasta se desprinse și un ochi cu buline se iți bulbucat. Moo. Buu. Degetul se făcu rotocol și începu să tremure. Ti mou. Ceva de forma unui copac cu picioare țopăi. Riru. Riru. O baltă de un galben lipicios se lăți sughițând. De sus, un cap gigantic urmărea cu 3 dinți spectacolul. Mami, când mor ăștia, vreau alte animale. Un nas cu ureche râse lugubru. Desigur, puișor. Peste 1.894 de ani, când intri la școală, îți ia mami o coadă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus