06.12.2023
Iulia Bíró
Floarea soarelui, zice Nelu. Ca să nu încapă îndoială despre ce vorbește, împunge cu degetul în ce ține în mână musafirul neașteptat. Sanflauăr, răspunde musafirul, cu o voce ca un scârțâit de cui pe metal. Nelu râde: sanflauăr o fi la tine, brotacule, apoi repetă: floa-rea soa-re-lui. Lasă-l, mă, zi ca el, că-l pui pe fugă. Nu vezi că s-a-nverzit mai tare? îi șoptește Didina, sprijinită în sapă, în spatele lui. Io vreau să apucăm să vizităm tinicheaua aia cu care a aterizat în lanu' de floare.

Ana Maria Dobre-Nir
Pe S.F l-am cunoscut în perioada primului meu job, pe când lucram într-un sex shop. El era de vânzare la raionul Androizi Pansexuali, iar eu eram agent de vânzări. Am fost surprinsă să aflu că nu era programat doar pentru a oferi plăceri sexuale, ci și pentru asistență psihologică. Cum eu sunt bipolară, am simțit că fusese creat special pentru mine. Din păcate, nu ne putem căsători pentru că eu sunt proprietara lui, iar el nu este încă subiect de drept. Da. Este o dramă. Dar vom merge până la CEDO. #egalitate.

Răzvan Drăgoi
Umbrele se lungeau spre asfințit. Bezna avea să-l înghită curând. Știa că e complet singur. Ultima ființă vie de pe planetă. Dar simțea în ceafă răsuflarea fricii. Dacă mai era și altcineva? Nedetectat de senzori? O prostie. Curând, lumina avea să moară și, în afara pașilor lui, nu va fi niciun sunet. Sau, parcă? E doar mintea. Atât. Se întoarse, Nimeni. Răsuflă ușurat. Neurocardiologul termină operația. În inima dumneavoastră nu mai e nimeni. Ea clipi. Da, nu-i nimeni. Sau, parcă? E doar mintea. Atât.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus