07.12.2023
Laura Stanciu
Cf? Scoala. Kkt. Nasol. Am 4 la mate, imi taie banii tata. Hai ma ce drk de romana stiu? Nu k nu leam zis. Ba naspa atunci. Nu mai ai bani de tigari. Am ce drk iau eu d la mama. Prbl e cu bacu. Teajut eu la romana ca mai stiu. Bagam chatgpt si iese rezumat. Sa copiat si anu trecut dai drk ca ne lasa ca da prost pt ei dc nu trecem. Nu ia salariile. Nu mam dus la medi. Aia na zis nimic inca da ii suna. Asta e. Am belito. Ba boule dute la medi ca treci tu egzamenu. Ba ar fi sf sal trec da nu cred.

Adriana Patroi Miu
Femeia a gustat încă o dată supa, apoi a pus un polonic de zeamă în farfurie. A așezat cu migală toate frunzele de pătrunjel în formă de inimă. Cum altfel să îi transmită că îl iubește? Lucra de 15 ani în casa lor și spera ca el să o observe. Se trezea visând că îi cuprinde mijlocul și o sărută pe gât. O amărăciune i-a umezit buzele subțiri. Frunzele s-au risipit ascunzând substanța interzisă. Eh, și-a zis ea, iubiri platonice demne de S.F. (Soft Fiction), dacă nu în viața asta poate în cea de dincolo.

Dan Banu
Gogu-Electrologu furase inima prințesei Dihonia din Galaxia Zânelor. Nu avea nimic special pentru roboții din generația sa, doar în loc de mâini avea un anod și-un catod cu care putea topi orice metal, chiar și carcase groase ca a Dihoniei. Trei Prinți-Fără-Dinți (se uzaseră în luptele dintre pinioane) fură trimiși s-o recupereze, dar Gogu o ținea morțiș. I-au propus un soft-ultimul-moft și electrozi-cozy, dar Gogu n-a dat-o. A făcut-o arteziană în curte. Țâșnește spre cer de 80 de ori pe minut.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus