08.12.2023
Marian Benone Mihai
Se anunță o zi norocoasă, pe toate planurile. Încă de dimineață, nativii zodiei vor avea norocul de a se trezi vii. În dragoste, datorită unui deces neașteptat, balanțele vor scăpa de o vizită inopinată a socrilor. Cu Marte retrograd și datorită conjuncției cu Luna Neagră în casa păcii, astăzi vor avea parte de o surpriză plăcută, Jupiter va poposi în casa banilor și asta va face ca nativii să amâne o cheltuială inutilă. Se pare că nu-și vor mai cumpăra aspirator portabil și trusă de machiaj, vor cumpăra sicriu.

Ana Maria Dobre-Nir
Mara i-a atins încet fața, apoi i-a sărutat buzele reci. Nu mai era nimeni în capelă, așa c-a îngenuncheat acolo, lângă masă. Să mă ierți, i-a spus, parcă sigură că el încă o auzea. N-am avut curaj, domnul meu, să te iau în brațe de când a venit prăpădul peste lumea noastră, pentru că ți-aș fi simțit durerea. Iar tu erai puterea mea. Acum ce-o să mă fac? Cum mă voi ocupa de trib? Ne trebuie căpetenie nouă. Una cumpătată. Altfel vom continua cu sânge pe arme până la sfârșitul nostru. Răspunde-mi. Fie și în vis.

Gabriela Rus
Penele ei vibrează o muzică atât de frumoasă, încât - deși sunt îngrozit de ce mi se întâmplă - inima mea se liniștește și se bucură. Se ridică și vine spre mine, îmi cuprinde bărbia între degete și se uită adânc până în mocirla sufletului meu. Spune-mi, pierdutule, știi cine sunt? Maát, ești ordine în haos și hrana vieții. Bine. Atunci spune ceva în apărarea ta, înainte să fii azvârlit demonilor. Îmi curge o singură lacrimă și cade, spărgându-se de onixul rece. Mi-e teamă că nu merit îndurare. Îndurare să fie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus