10.12.2023
Paul Dârvariu
De ziua mea, băieții mi-au făcut un cadou. Pe cutie scria Work-Life Balance. Cică e un dispozitiv ce te ajută să duci o viață echilibrată. Reacționează numai la excese. Dacă muncești prea mult, ochiul lui magic se colorează în roșu. Și în verde dacă exagerezi cu distracția. Ieri i-am zugrăvit bucătăria nevesti-mii și ochiul magic s-a înroșit. S-a stins abia după o sticlă de vin și s-a înverzit după încă una. Aștept să revină Cocuța de la țară. Sunt curios dacă sexul cu nevasta proprie e considerat chin sau plăcere.

George Dometi
A fost foarte fericită când a primit-o. Nimeni nu bănuia ce urma să se întâmple. Rotocoalele de fum încă mai amintesc de incendiul ce a izbucnit în urmă cu două nopți în cartierul general. Nancy o programase pe EveR6 să se pună la loc, dar selectase foc. Zeci de limbi incandescente, bine țintite, au împânzit toate colțurile laboratorului. Toată arhiva s-a făcut scrum, oasele descărnate de la temperaturile ridicate aduceau încă a cercetători, iar pe cântarul legiștilor cenușa era destul de grea.

Carmen Tot
Era cam despuiată pentru toamna aia grea. Nu pândea mașinile, dar, când trăgea una la trotuar, pășea cu un picior înaintea celuilalt, mișcându-și șoldurile și rostea grav, ca într-un film: mă căutai? Îmi plăcea, de-aia am observat-o și apoi am întrebat-o cât vrea, ea a zis 50, era mult pentru o ștoarfă, i-am zis că-i dau și i-am dat cât nu se aștepta, în gang, până am lăsat-o lată. A doua zi era tot acolo, vânătă și m-a chemat ea, m-a lăsat lat, înjunghiat, în același gang. Mi-a zis suntem chit, de-acu' om vedea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus