12.12.2023
Parlamentul României, Senat, 8 decembrie 2023

Am început luna ianuarie a anului 2023 colaborând cu diferite ONG-uri în domeniile dezvoltării tinerilor români din mediul rural, al egalității de gen în România și integrarea tinerilor ucraineni.



În luna aprilie am reușit să țin un atelier dedicat culturii mexicane, un atelier pe care îl aveam în minte dinainte de prima mea călătorie de studii în Mexic.







Urma să țin un alt eveniment dedicat Argentinei, când am aflat că după 2 ani, în care cele 2 stagii pentru care m-am luptat 6 luni la MAE să le obțin, și care mi-au fost ulterior amânate 2 ani, mi-au fost în final anulate. Am aplicat din nou dar răspunsul oficial a fost că nu au niciun loc disponibil. Totuși câteva zile mai târziu a apărut posibilitatea de a lucra în mod neoficial pentru minister, pe un post foarte mic, în slujba cetățenilor români având probleme consulare, dincolo de granițe.

În acel moment am renunțat să mai susțin atelierul cultural despre Argentina, așa cum am renunțat la toate colaborările mele cu mediul ONG-ist și am decis să încep pentru prima dată un serviciu cu program de 8 ore pe zi, sub calificările mele, dar fericită că pot lucra pentru cine îmi doream de câțiva ani. Am învățat și am descoperit multe în acele 3 luni. Am fost o furnicuță care a încercat neobosită să facă ceva pentru cetățenii români din afară. Foarte repede am obținut bonusul de performanță pentru cea mai mare viteză de reacție în preluarea urgențelor consulare. Am tratat toți acei cetățeni cu multă empatie, pentru că știam ce înseamnă să te afli singur în fața unor probleme consulare într-o țară străină, poate pe alt continent, pentru că personal am trecut printr-un proces de repatriere din Argentina.

După 3 luni în care m-am dedicat cetățenilor români din străinătate, la fel cum o făceam cândva cu rolurile mele, am decis din motive independente de mine să îmi semnez demisia.

Și pentru că mi-a plăcut experiența cu programul fix, organizarea și salariul lunar, la puțin timp după, m-am angajat într-o agenție de turism. A durat însă foarte puțin, pentru că am descoperit faptul că fondatoarea avea probleme cu legea și mulți clienți păgubiți. M-am alăturat și eu celor care au făcut plângeri dar deși era certată cu legea, oamenii legii nu păreau prea duri cu ea. Câteva săptămâni mai târziu, limba spaniolă m-a dus într-o multinațională, dar am realizat că nu era chiar genul meu.

Cea mai fructuoasă, benefică și frumoasă experiență profesională a anului a venit la finalul lui septembrie, printr-o oportunitate de a-mi face ucenicia în politică, la Parlamentul României. Mi-am câștigat această șansă printr-o selecție națională, obținând în final singurul loc disponibil la Comisia pentru Cultură și Media din Senat.




În timp ce 2023 a fost un an axat pe dobândirea experiențelor profesionale, dincolo de zona artistică, am descoperit întâmplător prezentarea online a unui documentar despre mine în calitate de tânără actriță, care visa în 2017 să ajungă în Mexic - https://cinepub.ro/movie/terapia-liviana-film-documentar-unatc/



Odată cu revizionarea acestui material, după atâta timp, am realizat cât de mult m-am schimbat, cât de mult s-a schimbat viața mea și mi-am dat seama că după îndeplinirea dorințelor care îmi erau atât de urgente pe la începutul lui 2017, pur și simplu am mers mai departe pe alte direcții. Respectivele dorințe erau în realitate niște pretexte pentru a ajunge pe alte drumuri, doar că atunci nici nu îmi imaginam...

Parlamentul României, 2023

Închei 2023 finalizând cea mai bună - pentru moment - experiență profesională a anului la Parlamentul României, unde am găsit în cadrul Comisiei pentru Cultură și Media o echipă de personalități frumoase, cu care am rezonat și de la care am învățat foarte multe. Rămân recunoscătoare acestor oameni care au avut grijă de mine și de nevoile mele, care m-au făcut să mă simt la Parlament valorizată, privilegiată, răsfățată și înțeleasă.

Parlamentul României, 2023

Aprecierile și mulțumirile mele merg către domnii senatori (unul din domnii senatori este artist vizual la bază), domnii consilieri parlamentari, care mi-au fost aproape și m-au sprijinit constant, în special domnul Andrei și domnul Ionuț. Mulțumirile mele speciale merg către coordonatoarea mea, o doamnă frumoasă, puternică, intimidantă dar cu un suflet mare, cea care m-a ales și mi-a dăruit cu generozitate din experiența ei de peste 18 ani la Parlamentul României. Prin ea am avut ocazia să cunosc și alte persoane speciale, externe comisiei noastre, respectiv soțul ei, un domn educat, inteligent și amabil, care lucrează la rândul lui pentru România. Am cunoscut-o și pe unica lor fiică, o tânără educată, matură și talentată, angajată la o altă comisie din Senat și pe sora doamnei care are de peste 20 de ani o carieră frumoasă în Parlament și este o femeie interesantă, elegantă, dominantă dar caldă și blândă în același timp.

Parlamentul României, Senat, 2023

Tot prin intermediul doamnei coordonatoare am cunoscut și alți parlamentari, foști senatori, ori foști miniștri, în preajma cărora este o plăcere să te afli. Nu în ultimul rând, s-au ocupat să-mi facă șederea cât mai frumoasă la "Casa Poporului" doamnele de la birourile vecine, doamnele de la curățenie, personalul de la Resurse Umane, în special o doamnă cochetă, cu părul colorat, născută în zodia balanței, cu care am avut ocazia să vorbesc mai mult și care mi-a făcut o listă de cărți pe care ar trebui să le citesc și filme pe care ar trebui să le vizionez. Plănuiesc să mă apuc curând de listă.

Parlamentul României 2023

Anul 2023 a stat pentru mine sub semnul "Los sueños no se cumplen, se trabajan", o frază pe care am auzit-o în urmă cu câțiva ani de la o astroloagă din America Latină.
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 ianuarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus