13.12.2023
Răzvan Drăgoi
Poliția m-a înconjurat să-mi pună căpușele. Au scos pistoanele, dar nici eu nu eram des armat. Au tras un floc în aer. De advertisment. Am scot automatul Cașcavalnikov și-am executat poc de acoperire, în timp ce mândra făcea striptease de caracter și emoții. Nu mă prindeți viu, am stricat la ei dintr-o parte de rărunchi. Mi-am pus casca militantă stereo și vestea Tanti Glonț. Au tras în mine. Mi-au stricat freza. Un fleac, m-au ciufulit. Ziarele au scris despre sinuciderea de pe strada Toamnei.

Laura Stanciu
Uti. Uti. Haideți la mamaia. Unde sunteți? Ia uite, Andreiuț, doi boboci de rață. Vezi unde s-au ascuns? Ce, voi credeați că vă chemăm la masă? Vă aduce mamaia mai încolo mălai umed, amestecat cu iarbă tocată. Uti, uti. Încă patru rățuște se grăbesc să răspundă și vin lipa-lipa. Pfiu, ce frumusețe, zice bătrâna bătând din palme. Sunt și după lăzi. Strigă-le și tu, să vedem câte-au rămas. Ieri a trecut dihorul pe-aici. Andreiuț, învârtindu-se după ele, le numără, pe degete, de câteva ori la rând.

Carmen Tot
Ne-am mutat în casă nouă. Fie să nu mai plecăm de aici, gândeam. Copiii au nevoie de o lume pe care să o descopere și s-o simtă sigură, iar el nu ar mai alerga cât e ziua de lungă. Am aranjat totul, mi-am pus speranța în ideea de stabilitate și am înălțat rugi către Cel în care credem. Dar o boccea rămânea nedesfăcută lângă ușă și zilnic o priveam toți, neîndrăznind a spune gândului pe nume. Iar azi noapte, când mustățile motanului negru ne-au amușinat casa, am înțeles: nu există țară pentru șoarecii de câmp.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus