14.12.2023
Daniela Toader
Toamna asta o să mă gândesc la tine. În timp ce voi fierbe cartofii pentru piure o să mă gândesc la tine, în timp ce voi tăia morcovii pentru salata bœuf o să mă gândesc la tine, în timp ce nu voi călca așternuturile la dungă o să mă gândesc la tine. Chiar și când o să-mi beau cafeaua singură, pe terasa din spatele casei, o să mă gândesc la tine. Apoi, într-o zi, o să înceapă să ningă și noi o să facem focul în șemineu și o să ne povestim cât de greu ne-a fost atât de departe unul de altul.

Daniela Toader
Toamna asta n-o să-ți cos nasturii la distanțe egale, n-o să-ți spăl rufele la sub patruzeci de grade și o să uit să pun Calgon, toamna asta n-o să-ți spun să stropești pomii și n-o să te rog sa culegi perele, n-o să-ți fac nici tartă cu pere și ciocolată, o să tai legumele pentru salata boeuf mari, cât o să pot eu de mari, toamna asta n-o să-ți spun să sufli în varză și nici n-o să te rog să guști supa, dacă e suficient de sărată. Toamna asta o să încerc să mă conving că nu ne-am cunoscut niciodată.

Mariana Jurat
o să mă îndrăgostesc. Nu pot să aștept primăvara. Am așteptat prea mult, iar timpul nu iubește răbdarea. Florile răului s-au uscat. Baudelaire a devenit neputincios în fața înverșunării mele de a încheia epopeea unei femei lașe și impotente existențial. Ce naiba, sunt om. De azi venerez viața așa cum se cuvine. Voi învăța să împletesc sarmale așa cum făcea mama. Să deschid cu succes o sticlă de vin spumant. Să merg pe bicicletă și să străbat Parisul. Toamna asta o să mă îndrăgostesc. De tine, cea din oglindă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus