16.12.2023
George Dometi
EL dormea în patul Lui imens, în pijamalele cu Hamsa, sforăia ca un ceva pe care nu-l făurise. Încă. Eva, maimuța aia unsuroasă din oase plămădită, se piti pe sub așternuturi și cu o voce caldă, umedă îi șopti, Dragă, mă mai vrei? Hodorogul bărbos crăpă Ochiul și printre gene ciufulite îi răspunse, Ce a fost a fost. Doar știi cum merg treburile astea, doar suntem bărbați. Eva, își drese vocea guturală, scuipând printre dinți, Was it just a one night stand? Și până dimineață mărul era cidru deja.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Noaptea-i adâncă, fără lună. Sub vie petrecerea e-n toi. Se-aude clinchet de pahare, zăngănit de tipsii, câte-un plescăit de buze sau un râgâit din rărunchi. Și peste toate scripcarul cu glas tânguios. Socrul mare zice snoave deșucheate. Socrul mic se căznește să surâdă. Deodată, ușa-i dată de perete și un urlet sfâșie întunericul. Așa ne-a fost învoiala? îi strigă mirele socrului mic, fluturându-i cearceaful pe la nas. Pregătește calul cel șchiop, poruncește slugii. În mijlocul ogrăzii, mireasa plânge-n pumni.

Dorias Șerbănescu
S-au cunoscut pe facebook, el se dezbrăca în mesaje, din cuțitele înfipte în inimă de către fosta nevastă picura sânge pe laptop, ea își mototolea batista ca în fața unui cinematograf unde rula un thriller, se îndrăgostea, cu fiecare episod, cu fiecare lacrimă de sânge prelinsă. Următorul episod a fost întâlnirea lor într-o seară, pulsa un felinar, sub îmbierea teiului de mai. Sex în mașina lui, mașina trăia și ea agresiv și neobișnuit. Din acea seară, lacrimile de sânge compuneau ruta crimelor, în clape de pian.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus