18.12.2023
Ruxandra Comșa
Ne-am cunoscut prea târziu. Erai deja însurat. Te-ai scuzat, nu-i bai, nici eu nu eram pregătită. Ne-am revăzut după 5 ani, vai cât mi-ai lipsit, am divorțat de-un an, dar mâine mă însor. Timp să fie, sigur ne vedem. Peste 10 ani ne-am găsit la spital, eu cu piciorul în ghips, tu scoteai certificatul prenupțial. Ce dor mi-a fost, dar ce păcat, mereu în contratimp. Azi, în sfârșit, ești singur. Ai chipul senin și zâmbești împăcat. Mă bucur de revedere. De când lucrez la pompele funebre, n-am avut seară mai fericită.

Iulia Biró
Se înnoptase. Stăteam pe un scaun pe stânga culoarului, ascultam muzică, priveam oamenii. Pe partea cealaltă, pe o banchetă cu două locuri, cu fața spre mine, era ea, cu o carte de Ishiguro în mâna dreaptă, cu un măr în stânga. Mi-a simțit privirea. S-a uitat direct la mine, pe deasupra cărții. A zâmbit. Cu ochii tot pe mine, a mai luat o gură de măr. Am văzut tot: toamne cu citit și ceață, nopți împreună, doi-trei copii, vacanțe, aniversare de 30 ani la Roma. Ea a coborât la prima, eu nu. Era târziu, eram obosit.

Siranuș Hakobian
Mihaela, dacă ai gropițe în obraji, bucle castanii, 40 de kilograme, o aluniță sub sânul stâng și ai fost la concertul lui Michael Jackson, te rog să mă suni. Sunt eu, băiatul pe care l-ai cunoscut la concert și apoi în camera ta din Grozăvești. Sună-mă neapărat, că e timpul să ne cunoaștem mai bine. N-o să-ți pară rău, sunt sănătos ca un taur și am adunat și niște cheag: jumătate din el, că jumătate l-am pierdut la divorț. Uitasem să-ți spun. Am divorțat acum o lună și copiii sunt mari, pe la casele lor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus