19.12.2023
Florina Hegedüs
Mai spre nord-vest, la poalele muntelui Fuji, copacilor montani verzi le este luat locul de o pădure veștedă. În ea trăiește Masato. În tinerețe a fost șeful unei bande de hoți. Nu-i singur. Toseiko e cu el. O gâgâlice de fetiță cu ochi mari și zâmbet pân' la urechi. O crescuse din cap până-n, și a învățat-onu-i fie frică de demoni. Masato dormea când Toseiko a văzut un corp omenesc ce atârna spânzurat printre crengile uscate. I-a fost frică. A vrut să fugă. Doar că Masato încă nu-i desenase picioarele.

Dan Banu
Rem, noi nu vom putea fi fericiți nicicând, icni Hoshi. Eu sunt doar o stea rece, nu știu ce-i iubirea. Locul meu e înapoi lângă Kaguya. O să-mi acopăr strălucirea c-un nor și-am s-o rog să mă ierte. Te rog să m-ajuți s-ajung acolo. Și asta repede, până-n Hanami, căci atunci va fi deja prea cald, iar Shinigami mă va căuta cu siguranță. Când Hanami își dezveli primele miresme, barca din petale de crin era gata. Și în trei zile, când miresmele se adunară în val uriaș, ea se ridică zveltă spre cer.

Iulia Vîși
Am 35 de ani și nu știu ce naiba să fac cu viața mea. Uneori îmi doresc să-mi cumpăr un VR și să trăiesc în el. Alteori aș vrea să-mi vând chiloții pe Internet ca mai apoi să mă mut în pădure. Ah, mai caut case de vânzare pe Coasta de Azur pentru o sumă modică de 200€. Habar n-am cine vreau să fiu. Nici măcar nu știu dacă vreau o relație, un copil sau un câine. Poate mă duc voluntară în Africa. Până una alta, dezinfectez jucăriile, îmi torn un pahar de vin, mă pregătesc de acțiune. La ce hentai ne uităm astăzi?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus