20.12.2023
Ruxandra Comșa
Îmi scot ochii. Îi pun deoparte. Și-i scoate și el. Orbi, ne iubim mai mult. Îmi tremură trupul, acest trup, de fiecare dată altul, la gândul că mă recunoaște. Mă adulmecă. Ești foc, zice, și-mi despletește cele nouă cozi. Îmi plimb palmele pe pielea lui aspră, ca o hartă, și-i simt amețită sub degete pulsul femural. Sunt prea bătrân pentru jocurile tale. Când mușc știu deja că eu am fost cea mușcată. Știu ce fel de vulpe ești, zice, și-mi retează opt cozi. De-acum vom face cum spun eu, Kitsune.

Ana-Maria Butuza
Sensei Yamada își mănâncă încet tăițeii de orez cu cele două bețișoare de bambus și bea supa limpede dintr-un bol de porțelan. Își șterge, cu o mângâiere, mustățile albe, subțiri, în timp ce meditează îndelung la pacea sufletului. O muscă, însă, îi strică qi-ul pozitiv și Sensei, calm, o prinde între cele 2 bețe. O privește direct în ochi, cu înțelepciunea celor 80 de ani și o aruncă spre tavan: în puținul timp ce mi-a rămas, vreau să mă bucur de trupul unei femei tinere și musca coboară transformată într-o gheișă.

Tavi Tone
Vorba aia, a nimerit orbul Brăila, nu nimeresc eu la Otaku în Tokyo? Mi-am luat bilet de avion cu aproape un an înainte și am așteptat nerăbdător sezonul cireșilor. Când am văzut-o însă pe această zeiță manga, nu știu cum să vă spun, mi s-a colorat brusc perspectiva, realitatea s-a augumentat, ce mai, vedeam desene animate. Rămăsesem blocat în Animatrix, cu o coajă de banană în mână, ca lovit de trăznet. Ea mi-a luat-o, a băgat-o într-o pungă și-a zâmbit. Am realizat pe loc că trebuie să învăț japoneza.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus