25.12.2023
Titela Durnea
La 50 plus a vândut tot și-a plecat. Ardea în ea dorința de schimbare profundă. Militantă a autenticității, o agasau caii putere ce-o propulsau zilnic în feerica lume a puterii: comunitatea duală, cu zâmbete pe buze și schimonoseli în piept. Metamorfoza își cerea drepturile. Așa că unica soluție era schimbarea. S-a întors peste un an. Superbă. Zen. Cu pieptul ferm despicând aerul dimineții. Din taxi, vocea baritonală îi mângâie auzul: domnișoară, vă duc undeva? Zâmbește strâmb imaginii siliconate din geam și urcă.

Ruxandra Comșa
Dringhi dringhi clopoței, luminițe cât cuprinde, să ne bucurăm de magia Lui. Ca să-mi ușurez ființa las bolidul sub pod, cerșetorii se încălzeau la foc de cartoane, care e șeful, unul zice eu, îi dau cheile, fă ce vrei, dar mai bine vinde-l și construiți o țară a voastră, cei ce n-ați furat și n-ați călcat pe cadavre, altfel erați în locul meu și eu în locul vostru. Omul scoate o poză cu Sfântu', zic sunt mare fan, iar el, la noapte e văru' pe tură, Sfantu' e parola, pricepi, treci prin vamă ca-n brânză. Hai noroc.

Denisse Oana Rădoi
Maria Mercedes l-a născut pe Ferrari când avea doar 14 ani. La scurt timp, l-a vândut unei familii de americani cu 100 de dolari. S-a bucurat de banii aceia ca de o mică avere, și-a luat mărgele și alte podoabe ca să fie tot mai mândră și frumoasă. Anii au trecut, copilul a crescut iar Maria îl uitase cu totul. Îmbătrânise singură într-un sătuc uitat de lume. Într-o zi însă, se trezi cu un bărbat semeț la ușă care-i spuse: sunt Willard, mamă, dar tu poți să-mi spui Will. Will Smith.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus